Otakov Dennik

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

4chan - WTF?! TITS or GTFO!!!!!one!1!!! harbl

nieco o 4chan-e....

4chan. Asi vacsine ludi toto slovo nic nehovori. Je to vlastne jeden imageboard (nieco ako phpBB forum ale s tym rozdielom ze ide skorej o to ze aky obrazok sa posle na stranku).
Hlavnym spoznavacim znakom tohoto imageboardu je yotsuba (stvorlistok). Tento znak nema ziaden hlbsi vyznam a bol zvoleny iba pre to ze tak sa vola php engine ktory bezi na 5 serveroch tohoto imageboardu. 4chan (citaj ako four channel) je odvodeny od originalneho 2chan (citaj ako two channel) ktory este stale funguje v japonsku a je velmi oblubeny.
Bol zalozeny jednym studentom ktory sa prezentoval pod prezivkou "moot". Imageboard sa velmi rychlo stal oblubenym medzi fanusikmi anime a mangy.
Nieco o technike: 4chan bezi na 5 Dell serveroch (odfotene su iba 3). Pripojenie zabezpecuje 5 x 100mb/s liniek ktore idu cez opticky kabel. Za jeden den prejde cez servery 1TB (= 1000GB) dat. Na udrzanie serverov treba mesacne 20000USD.
Takze, cielom celeho tohoto "fora" (da sa to tak nazvat) je aby sa posielali obrazky a komentovali sa. Ale ked tak rozmyslam ani to nie je cielom toho. Vacsina uzivatelov 4chan-nu tam chodi iba koli boardu* /b/ - random. Nie su tam ziadne pravidla takze mozu tam robit co chcu, ale zase aj tieto pravidla platia aj pre moderatorov takze sem tam tam byva celkom fun ale inac je to nuda. Ja sa staram o board zvany /hr/ - High Resolution ktory bol vytvoreny pre potrebu postovania velmi velkych obrazkov (najdete tam aj nejake to porno :) o velkosti 6000x3000 pixelov :D ). A vlastne co vam tu budem omielat o tejto genialnej stranke chodte tam sami a uvidite ze je to naozaj skvela komunita.


4chan | stály odkaz

Komentáre

  1. THE GAME
    OP is a fag
    publikované: 14.06.2012 20:52:44 | autor: Newfag (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014